Saturday, August 9, 2014

Obiective nikon la Promotie

Dupa cum va spuneam in postul anterior , ca voi reveni cu alte promotii oferite de catre yellowstore , pentru nikonisti, iata ca acum vom vorbi despre obiectivele aflate la promotie.

Lentilele in siteul nikonistilor (yellowstore) , sunt impartite in 8 mari si late categorii. Inainte de a prezenta promotiile , tin sa va anunt despre faptul ca la achizitionarea oricarui obiectiv (exclus 18-55mm) pana pe data de 17 august , beneficiati de 5 ani de garantie

1. Obiective pentru realizare de fotografii tip portret

Inafara de 85mm cu 1.8 (de altfel obiectivul care mi l-as dori eu la urmatoarea achizitie) restul toate obiectivele sunt aflate la promotie.

Incepem lista cu unul dintre cele mai accesibile fixe si anume Nikon 50mm 1.8 AF-D care din pacate a simtit o crestere enorma a pretului in ultimii ani , acum e la reducere de la 699 lei la 667 si tot de banii astia puteti lua la pachet niste ustensile foarte necesare curatarii . Este un obiectiv pe care l-am avut si eu in dotare cand inca se afla in jurul pretului de 500 lei pot spune ca in primul an , m-a satisfacut , dar mai tarziu mi-am dorit ceva mai mult (a fost inlocuit cu sigma 50mm 1.4), dar ca si primul fix este extraordinar.

Nikon 50mm 1.8 AF-S G este modelul superior al lui af-d , facandul compatibil 100% cu aparatele foto care nu detin un motor AF incorporat (ex D3100, d40, d5100) . Din pacate nu e o reducere de bani dar vine la pachet la pretul de 998 lei cu 3 ustensile de curatat.

Tot in gama portret mai gasim la reducere un alt fix de 35mm 1.8 AF-S DX. (dx-formatul crop al camerelor foto). Este un obiectiv cu un unghi de cuprindere ceva mai mare si este compatibil 100% doar cu o parte dintre aparatele foto , si anume cu cele care nu sunt full frame. La pretul de 999 lei poate fi achizitionat impreuna cu un filtru UV si lenspen fogklear

Probabil cea mai buna achizitie (raportul pret/luminozitate) o reprezinta obiectivul nikon 50mm 1.4 f/1.4 AF-D. La pretul de 1398 lei poate fi achizitionat la pachet cu niste ustensile de curatat profesionale.

2. Peisaj

La aceasta categorie toate obiectivele se afla la reducere , dar as mai dori sa specific caci chiar daca pe yellowstore sunt prezentate ca si obiective de peisaj , aici se refera la obiective wide , care inseamna mult mai multe folosinte decat peisajul.

16mm f2.8 are o reducere de 200 lei , iar 10-24mm 300 lei. In rest toate celelalte obiective , vin la pretul standard cu pachet cu ustensile de curatat.

3. Obiective Zoom

Obiectivele de tip zoom sunt cele mai iubite de catre fotografii comozi sau care lucra in presa. Se stie prea bine ca zoomurile au marele dezavantaj in comparatie cu obiectivele fixe ca au o luminozitate mai redusa, dar unele compensand prin VR(care permite in majoritatea cazurilor folosirea unor timpi de expunere mai lungi)

18-300mm si 18-105mm au reducere de pret iar restul de obiective vin la pachet cu ustensile profesionale de curatare a lentilelor iar unele si cu filtre UV. Singurul obiectiv care nu se afla la promotie , fiind 18-55mm.

4. Sport

Obiectivele din gama sport sunt cele mai scumpe obiective avand o foarte mare viteza de focusare si de asemenea o luminozitate de invidiat.

Toate obiectivele din aceasta categorie se afla la promotie , dar numai 80-400mm ed af-s vr se afla la o reducere de 600 lei , restul obiectivelor venind la pretul standard cu anumite accesorii la pachet.

Voi reveni in posturile urmatoare cu prezentarea obiectivelor destinate nikonistilor aflate in reducere la yellowstore.









No comments:

Post a Comment