Tuesday, September 23, 2014

Trusa de scule foto



Trusa de scule foto
Un fotograf , fie el amator sau profesionist care se respecta trebuie sa aiba un dslr cu un obiectiv sau mai multe pe plaja de la 18mm la cel putin 200mm in format crop sau 24-200mm in format full frame. Aceasta plaja focala poate fi impartit in unu sau mai multe obiective dupa bugetul fotografului. Pe langa asta fotograful trebie sa mai aiba si un obiectiv macro. De asemenea pe fiecare obiectiv mai trebuie montat cate un filtru de protectie si dupa buget filtru de polarizare ND, sau alte filter. Daca aparatul foto nu dispune de programarea declansarii in trusa foto mai trebuie sa existe o telecomanda dar si un trepied. De asemenea un flash dedicate Nikon nu trebuie sa lpseasca pentru situatiile de lumina prea slaba. Evident toate acestea puse intr-o geanta pe umar , rucsac ,  sau in tocuri pe o centura.  Cu acest echipament foto veti fi pregatit pentru orice situatie de fotografiere . O asemenea trusa de scule foto incepe de la 1000 euroi dar se poate intinde pana pep e la 10.000 euro daca folositi de exemplu zoomuri cu 2.8 sau fixe cu 1.4. Trebuie sa stiti ca obiectivele au un rol mai mare decat camera foto dar pe primul loc se afla fotograful. Un fotograf bun , va face fotografii bune si cu o pocnitoare pe cand un fotograf fara experienta va face poze proaste si cu un D4s sau Hasselblad.


Sfaturi in achizitionarea echipamentului foto
Chiar daca cumparati un echipament Nikon nous au sh , trebuie sa stiti ca trebuie testat la cumparare. Intradevar sunt putine cazurile ca atunci cand cumparati un aparat foto nou aveti probleme trebuie sa stiti ca el trebuie tstat.
In primul rand trebuie tstat de front/back focus- luati o rigla si o fotografiati la un unghi de 45 grade fata de planul riglei cu diafragma maxim dechisa. Daca ati focusat pe un numar ,iar rezultatul final de claritate este pe alt numar este pe alt numar , asta inseamna ca trebuie calibrat aparatul sau mai simplu daca e nou inlocuit cu altul.
In al doilea rand sunt culorile- nu putine au fost cazurile cand culorile redate de un aparat foto nou Nikon nu erau cele reale . Asadar faceti o fotografie , regland in prealabil balansul de alb si vedeti daca se  vad correct culorile.
Pixeli morti- realizati o fotogrfie , de preferat la cer si vedeti apoi pe computer marindo 100% daca senzorul are pixeli morti.
Aparatul/obiectivul a mai fost folosit? Pentru aflarea acestul lucru pueti vedea din exif dar mai este inca o metoda , si anume sa vedeti daca exist amici zgarieturi pe montura sau pe patina de flash.

No comments:

Post a Comment