Wednesday, October 15, 2014

Fotografia de sport pentru nikonisti


In cele ce urmeaza , va voi prezenta cateva sfaturi despre fotografia de sport dar pot fi aplicate si in alte genuri de fotografie. In fotografia de sport ca si in alte tipuri de fotografie exista trei ingredinnte (iso, timp de expunere  si diafragma. Vom incepe cu timpul de expunere .
Timpul de expunere in fotografie , poate ingheta fotografia in totalitate sau doar partial , rezultand un frumos panning, dar totusi fie ca vorbim despre inghetarea totala sau partial , aceasta depinde de mai multi factori: viteza cu care se deplaseaza subiectul, distanta de lacamera foto la subiect, distanta focala a subiectului si directia miscarii. Exista tabele care va pot indica inghetarea unui  subiect aflat in miscare dar asta depinde de la fotograf la fotograf.


O alta latura in realizarea unei fotografii reusite este claritarea sa fie la locul ei .In acest caz se recomanda autofocusul continu , deoarece subiectul ese in miscare. O alta latura destulde importata care ar trebuie sa existe la sport , iar la fotografia de nunta de exemplu nu exista , este sa ii deschisi ambii ochi pentru a vedea subiectul daca nu poate da peste tine ,pe cand la fotografia de nunta trebuie inchis un ochi pentru a te putea concentra mai usor  sa incadtrezi cat mai precis subiectul. Poate va intrebati daca aparatul foto trebuie setat pe rafala sau un singur cadru? Ei bine sa stiti ca fotografii profesionisti nu trag in rafala , ei stiu sa anticipeze actiunea sportivului sis a declaseze la momentul potrivit. Totusi exista o situatie in care mai bine setati aparatul pe focus manual , si anume atunci cand stitit exact punctual in care vreti sa faceti poza si anume va asezati statia foto la cativa metri de o balta de alas i asteptati o masina de raliu sa treaca prin ea ,  ei bine in acest caz focalizati pe balta si asteptati sa vima taliul.

No comments:

Post a Comment