Sunday, December 29, 2013

Cum fotografiem artificiile?

Ei bine pentru ca se apropie cu pasi repezi trecerea dintre ani 2013-2014 si pentru ca mai in toate orasele importante vor fi spectacole de artificii si daca aveti un aparat foto mai mult ca sigur ca veti dori sa fotografiati artificiile m-am decis sa va dau cateva sfaturi de fotografiere a artificiilor. In primul rand aveti nevoie de un trepied (absolut toate aparatele de fotografiat au sistem de prindere a trepiedului) si daca se poate mai aveti nevoie de o telecomanda , asta pentru a nu misca aparatul foto cand declansati (chiar daca este pe trepied aparatul foto se poate misca la declansare). E bine sa amplasati statia foto intr-un loc cat mai ferit de trecatori si cu vizibilitate cat mai mare asupra artificiilor. Ei bine iata si setarile pe care e bine sa le folositi:

Veti seta aparatul foto pe bulb , o diafragma in jur de 8 iar sensibilitatea ISO atat cat sa nu aveti zgomot de imagine. Focalizarea o puneti pe infinit pentru ca in aparatului ii este destul de greu sa focalizeze la fiecare declansare , nefiind destula lumina.


Un trepied trebuie sa fie solid, rezistent si robust. La fiecare trepied , in specificatii scrie greutate pe care o suporta si faceti o paralela cu ceaa ce aveti voi . De asemenea mai trebuie sa luati in calcul ca daca vreti sa filmati cu el , trebuie sa aiba cap fluid,sa se invarta usor. Mai luati in seama cand cumparati un trepied ca desfacut sa ajunga la inaltimea ochilor pentru a nu trebui sa va aplecati atunci cand fotografiati.



Lumina buna si artificii cat mai spectaculoase.

No comments:

Post a Comment